Foto: FS BIH

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine intenzivno razgovara sa nadležnim institucijama oko povratka publike na stadione.

Nakon sastanka u Federaciji BiH, delegacija FS BIH koju čine izvršni direktor Sektora za sport Elmir Pilav i predsjednik Takmičarske komisije Milorad O. Lale razgovarali su sa direktorom Instituta za javno zdravstvo RS Branislavom Zeljkovićem i njegovim saradnicima.

– Postoji razumijevanje od strane predstavnika Instituta za zdravstvo RS za ovu problematiku, te je zaključeno da FS BiH dostavi prijedlog načina organizacije utakmica, uključujući potrebne epidemiološke mjere. Taj prijedlog će biti razmotren od strane zdravstvene struke i o njemu će se razgovarati na narednoj sjednici Kriznog štaba RS koji će donijeti konačnu odluku- saopšteno je iz saveza.

Već ujutro bi prijedlog i plan povratka publike na stadione Premijer lige trebao biti poslan nadležnim kriznim štabovima. Načelno bi bilo dozvoljeno 10% ukupnog kapaciteta stadiona, uz poštovanja mjera socijalne distance. Takođe, maksimalan broj ljudi na tribini bi bio 500, a ukupan broj gledalaca, bez obzira na kapacitet stadiona, za početak ne bi mogao premašivati 2.000.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )