Foto: NIKOLA VURUNA/FIBA

Košarkaši Igokee ispisali su novu stranicu istorije svog kluba, zabilježili su prvu pobjedu u FIBA ligi šampiona. Aleksandrovčani su u drugom kolu pobijedili sjajnu ekipu Turk Telekoma rezultatom 77:66 .

Poslije početnog vođstva Turk Telekom od 3:0 Igokea je odgovorila serijom 7:0, a Aleksandrovčani nisu ispuštali vođstvo u cijelom prvom periodu koji su završili u svoju korist rezultatom 21:15.

Imala je Igokea kontrolu i u drugoj dionici pa je na veliki odmor otišla sa osam poena viška 40:32.

Pokušavao je Turk telekom da se vrati, nisu gosti odustajali, a onda su u završnici treće dionice stigli na minus četiri (51:47), međutim, Jovanović vraća Igokei šest poena viška pred odlučujuću dionicu.

Posljednja četvrtina nije dobro počela za Igokeu, serijom 5:0, koševima Enisa i Vilčera gosti prilaze na samo koš zaostatka. Međutim, tu je Igokea odlično odreagovala, Voler je pogodio dva poena, a onda se serija Igokee povećala na 11:0 (66:54) tako da je u poslednjih pet minuta tim Dragana Bajića ušao sa velikom zalihom.

Serija Igokee 66:54, prekida je zakucavanjem Vilčera, ali Voler trojkom vraća Igokei 13 poena prednosti na tri minuta i 20 sekundi do kraja što je bio rezultatski kraj utakmice.

Ovo je bio tek drugu poraz Turk Telekoma u svim takmičarskim utakmicama u sezoni, Turski tim je trenutno treći u domaćem šampionatu iza Efesa i Fenerbahčea.

Najefikasniji na utakmici bio je Tajler Rnis iz gostujućeg tima sa 19 poena, dok je Dok je Igokeu sa 17 koševa predvodio Entoni Klemons.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )