Foto: Glas Srpske

Dio ukrajinskih vojnika u Selidovu na pokrovskom pravcu su blokirani, a svi putevi koji izlaze iz grada već su pod vatrenom kontrolom Oružanih snaga Rusije, tvrde ruski vojni izvori.

Prema navodima vojnih portala, ukrajinske jedinice nemaju šanse za bezbjedan izlazak iz Selidova, a krug nastavlja da se zatvara.

Ranije je borac Oružanih snaga Ukrajine sa pozivnim znakom "Mučnoj" rekao da su Oružane snage Rusije prekinule sve puteve snabdijevanja u blizini Selidova, osim jednog nebezbjednog.

Sada situacija u zoni borbenih dejstava na ovom dijelu fronta liči na scenario kada su ruske snage preuzele kontrolu nad Ugljedarom.

Istovremeno, evakuaciju traže plaćenici iz Latinske Amerike koji se u Časovom Jaru bore u ukrajinskim jedinicama.

O tome su govorili vojnici Južne grupe Oružanih snaga Rusije, pozivajući se na radio presretanja, prenose RIA-Novosti.

"Presrećemo dosta njihovih zahtjeva za evakuaciju, poznato je da među onima koji govore španski ima ranjenih", saopšteno je iz ruske vojske.

U presretnutim porukama kolumbijski plaćenici žale se da ne mogu da spavaju zbog stalnog granatiranja iz artiljerije i minobacača.

Prethodno je na društvenim mrežama procurio snimak sa kamere pronađene na tijelu jednog od plaćenika koji govore španski.

Pronađeni snimak pokazuje pokušaj evakuacije ranjenih Latinoamerikanaca u pozadinska područja.

U samom Časovom Jaru traju bobe ruskih i ukrajinskih snaga.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )