Foto: Srpskainfo/WALTER BIERI/EPA

Večeras će biti poznato ko će ponijeti epitet najboljeg fudbalera u 2020. godini, manifestacija proglašenja "FIFA The Best" počinje u 19 časova, a glavni favoprit je napadač bajern Minhena Robert Levandovski.

Pored njega u najuži izbor ušli su Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi, igrači čije rivalstvo traje više od jedne decenije, a istorija takmičenja za najboljeg na planeti počela je prije 13 godina.

Portugalac i Argentinac su se prvi put pojavili u najužoj konkurenciji od tri igrača na današnji dan 2007. godine, ali je tada najbolji bio Brazilac Kaka.

U posljednjih 13 godina samo po jednom Ronalda ili Mesija nije bilo među tri kandidata – sadašnji napadač Juventusa je izostao 2010, a prva zvijezda Barselone 2018. godine.

Nagrada za najboljeg mijenjala je ime (Igrač godine, Zlatna lopta, Najbolji), Leo je najuspješniji sa šest naslova, dok Kristijano ima jedan manje.

Zanimljivo je da su njih dvojica od 2008. do 2017. godine podijelili među sobom deset titula.

Dominaciju je 2018. prekinuo Hrvat Luka Modrić, da bi prošle godine Mesi stigao do tog jednog trofeja više u odnosu na Ronalda.

 

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )