Foto: Glas Srpske

Italija se sprema da se oprosti od četvorostrukog bivšeg premijera, lidera desnog centra i medijskog milijardera Silvija Berluskonija koji je u ponedeljak umro u 87. godini. Vlada je proglasila nacionalni dan žalosti za sutra kada će biti organizovana državna sahrana lidera stranke "Napred Italijo" (Forza Italia) u milanskoj katedrali, prenosi agencija ANSA.

Italijanske i evropske zastave spuštene su na pola koplja na javnim zgradama u Italiji i na diplomatskim i konzularnim zgradama u inostranstvu.
 
Njegovo telo neće ležati u njegovom televizijskom studiju Mediaset u Kelno Moncezeu pre sahrane, kako je prvobitno najavljeno, iz bezbednosnih razloga. Berluskonijevo telo nalazi se u njegovoj kući u Vili San Martino u Arkoru, blizu Milana, a samo rođacima i prijateljima je omogućen pristup da odaju počast pokojnom premijeru.
 
Sahrana Berluskonija obaviće se sutra u 15 časova, a obred će predvoditi milanski nadbiskup monsinjor Mario Delpini. Na trgu ispred katedrale postavljeni su veliki ekrani kako bi javnost mogla da prati sahranu.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )