Foto: Sputnik

Srpska atletičarka Ivana Vuleta osvojila je bronzanu medalju u skoku udalj na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu.


Vuleta, nekada Španović, do trećeg mjesta je stigla skokom od 6,91 metara u petoj seriji, a u dramatičnoj šestoj seriji odluke skočila je 6,90.

Zlato je pripalo Britanki Džasmin Sojers, a srebro Italijanki Džesiki Japekino.

Ovim je prekinut šampionski niz Ivane Vulete na Evropskom dvoranskom prvenstvu. Nakon zlatnih medalja osvojenih 2015, 2017. i 2019. godine, a šampionat 2021. je propustila zbog povrede, Ivana je osvojila treće mjesto.

Vuleta je odlično počela takmičenje, posle tri serije je držala vođstvo skokom od 6,79 metara. Ipak, u četvrtoj seriji ju je nadmašila Nemica Malaika Mihambo skokom od 6,83 metra, da bi kao nošena vetrom Britanka Sojers odletela do tačno sedam metara, što joj je na kraju donijelo zlatno odličje.

Uspela je Ivana da se skokom od 6,91 metar vrati na drugo mesto u petoj seriji, međutim, zablistala je u posljednjem pokušaju Italijanka Japikino i spustila se na 6,97 metara.

Reprezentacija Srbije se tako iz Istanbula vraća sa dvije bronzane medalje, osvojene posljednjeg dana takmičenja. Prvu je uzeo Elzan Bibić na 3.000 metara, a drugu Ivana Vuleta u skoku udalj.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )