Foto: crna-hronika.info

Nizozemska policija je posljednja dva mjeseca u središtu intenzivne istrage serije napada, eksplozija i otmica, za koje sumnja da su povezani s krađom 1,4 tone kokaina.

Incident se odvio 29. avgusta kada su lažni policajci presreli kamion i ukrali kokain. U vozačkom kabini bio je državljanin Bosne i Hercegovine, koji je, prema informacijama, nakon dostave kokaina brutalno pretučen i unakažen od strane onih koji su trebali preuzeti tovar. Postoje tvrdnje da je vozač radio za obje strane, jer je navodno preuzeo kontejner u luci Antverpen i prevozio ga na dogovorenu lokaciju.

Ukradeni kokain pripada dvjema kriminalnim grupama sa sjedištem u Dubaiju, koje uključuju Srbe, Albance i Brazilce. Nizozemski kriminalci su preuzeli kokain i započeli njegovu distribuciju u Nizozemskoj i Belgiji, što je dovelo do nasilnog obračuna i gotovo svakodnevnih napada.

Zajedno s nizozemskim kriminalcima, u krađi kokaina su navodno učestvovali i belgijski državljani. Neki su već uhapšeni, a kod jednog od njih pronađena je uniforma nizozemske policije, koju je koristio kako bi se maskirao prilikom zaustavljanja kamiona.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )