Foto: Srpskainfo

Bojan Škorić, načelnik Policijske uprave Gradiška, tokom prijema za hrabre policajce Ognjena Ercega i Vitomira Šerbulu, koji su juče spasili iz Save starijeg muškarca, kazao je da su dvojica mladih policajaca časno reagovali.

Oni su iz Save izvukli osobu na koju je tokom rezanja stabla kojeg je voda nosila, pala klada. Policajci su za Srpskainfo ispričali detalje ovog poduhvata.

– Bili smo u redovnoj patroli, kontrolisali saobraćaj na keju. Čuli smo zapomaganje i potrčali ka Savi. Vidjeli smo čovjeka kojem se iz vode vidjela glava. Sve je djelovalo dramatično. Pored njega, stajao je mladić u čamcu ali nije mogao da mu pomogne. Povjerovali smo da ćemo ga lako izvući ali nije išlo. Pozvali smo vatrogasce u pomoć, okupili su se i mještani a tek uz pomoć kamiona i dizalice, oslobodili smo čovjeka ciji život je bio veoma ugrožen – kazali su nam Erceg i Šerbula.

Oni su pojasnili da je nesrećni muškarac koji se uspješno oporavlja u Bolnici bio u čamcu.

U trenutku, kada je rezao kladu, ona je pala na njega te ga potopila zajedno sa čamcem.

Načelnik Škorić kaže da su dvojica policajaca veoma mladi, jedan je godinu u službi a drugi dva mjeseca, ali su shvatili svoju društvenu ulogu i pokazali veliku hrabrost.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )