Foto: Srpskainfo

Sarajevska policija juče je uhapsila jednog od napadača na taksistu kojeg su trojica muškaraca brutalno pretukla ispred Željezničke stanice.

Prema saopštenju MUP KS, Policijskoj upravi Novo Sarajevo juče je u 13 sati prijavljeno da je došlo do tuče na Trgu žrtava genocida u Srebrenici, te da je jedna osoba povrijeđena.

– Izlaskom na lice mjesta zatečen je povrijeđeni E.G, rođen 1988.godine, nastanjen u Sarajevu. Istom je ljekarska pomoć ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom na KUM bolnice Koševo, gdje su od strane ljekara konstatovane teške tjelesne povrede, a na Klinici za torakalnu hirurgiju zadržan je na daljem liječenju. U obavljenom razgovoru, E.G. je izjavio da je fizički napadnut od strane više osoba, te da je jednu osobu prepoznao, a radi se o S.K. iz Sarajeva – navedeno je u saopštenju MUP KS.

Policija je juče oko 18.45 sati uhapila S.K. (36) zbog sumnje da je počinio krivično djelo nanošenja teških povreda. On je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP Kantona Sarajevo, prenosi Avaz.

Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad uhapšenim, te rade na identifikaciji i pronalasku ostalih izvršilaca.

Prema prvim informacijama, iza napada stoje “divlji” prevoznici. Trojica nelegalnih taksista, nakon kraće svađe, nasrnuli su na taksistu.

 

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )