Foto: Printscreen/X

Iako nema kraja varijacijama priče o vampirima, i zaista smo bili u mogućnosti zaroniti u predanje ovog čudovišta i njegovih inkarnacija u mnoštvu kultura, postoji nešto u slici Drakule kao Nosferatua što vas proganja kroz zapadnu kulturu.

Nasuprot uglađenijoj slici koju je Bela Legosi predstavio u holivudskoj verziji romana Brama Stokera iz tridesetih, strožiji i opušteniji vampir F. W. Murnaua nedvojbeno je strašniji u svojoj zlokobnoj melanholiji.

Kao takvo, nije iznenađujuće da bi se Robert Egers (The VVitch, The Lighthouse) više naginjao ovoj verziji u svojoj nadolazećoj adaptaciji, za koju sada postoji službeni trejler.

Trejler daje više utiska o tonu filma i glumcima koji su uključeni, nego o tome kako će se priča razvijati - radi li se više o ažuriranju Murnauove verzije ili ako se približava izvornom Stokerovom tekstu.

Uz glumačku postavu koju čine Vilijam Dafo, Nikolas Hoult, Eron Tejlor-Džonson, Bil Skarsgard, Lili-Ros Dep, Simon MekBurni i Ralf Ineson, da spomenemo nekoliko glumaca, ovo bi moglo biti sve što je potrebno da dobijemo dovoljno tvrdokorne Nosferatu fanove u kino.

Film će biti objavljen za katolički Božić (što je za ovog ljubitelja horora nevjerovatna ideja), a trejler možete pogledati u nastavku, prenosi "ScreenAnarchy".

 

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )