Foto: Arhiva

CNN će 27. juna emitovati prvu izbornu debatu između Bidena i Trampa

CNN je na svojoj web stranici potvrdio da će održati prvu izbornu debatu između američkih predsjedničkih kandidata Joea Bidena i Donalda Trumpa 27. juna u svom studiju u Atlanti, Georgia.

"CNN će biti domaćin izborne debate između predsjednika Joea Bidena i bivšeg predsjednika Donalda J. Trumpa 27. juna 2024. godine u ključnoj državi Džordžiji. Debata će se održati u studijima CNN-a u Atlanti", objavila je mreža.

CNN je naznačio da je prihvatio Bajdenov uslov da se gledaocima ne dozvoli ulazak u studio.

"Moderatori debate i drugi dodatni detalji bit će objavljeni naknadno", navodi se u saopštenju.

Trump je ranije najavio spremnost da učestvuje u predizbornim debatama sa svojim nasljednikom i rivalom Bajdenom u terminu koji je sam predložio.

Press služba Trampove kampanje je zauzvrat predložila održavanje četiri runde debata: u junu, julu, avgustu i septembru. Kampanja bivšeg predsjednika također je zagovarala debate između kandidata za potpredsjednike.

Američki predsjednički izbori održat će se 5. novembra 2024. godine. Glavni rivali u izbornoj trci su aktuelni šef države, demokrata Bajden, kao i bivši američki lider republikanac Tramp. Oba kandidata su već dobila dovoljno glasova delegata iz preliminarnih glasova da osiguraju nominaciju svojih stranaka, a gotovo svi njihovi rivali najavili su povlačenje iz utrke.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )