Foto: Facebook

Za područje cijele Bosne i Hercegovine izdato je narandžasto upozorenje zbog visokih dnevnih temperatura zraka i vrijednosti UV indeksa. Upozorenje je na snazi do 1. jula 2022. godine.

- Preduzmite mjere opreza i pratite posljednju prognozu vremena. Očekujte ometanja u dnevnim rutinama i budite spremni na prekid aktivnosti na otvorenom. Djelujte u skladu sa savjetima koje su dali ovlašteni organi - savjetuju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine.
 
U ovom periodu moguće su dnevne temperature zraka između 33 i 38, na jugu i lokalno na sjeveru zemlje do 40 stepeni Celzijusa.
 
U BiH se danas očekuje sunčano i vruće vrijeme. Vjetar slab sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 26, a dnevna od 32 do 38 stepeni. U Sarajevu sunčano. Jutarnja temperatura oko 19, a dnevna oko 35 stepeni.
 
U utorak se očekuje sunčano uz umjeren porast naoblake poslije podne. U drugom dijelu dana lokalno slabi pljuskovi su mogući ponegdje u Bosni. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 27, a dnevna od 34 do 40 stepeni.
 
U srijedu sunčano uz umjeren porast naoblake tokom dana. U večernjim satima lokalni pljuskovi su mogući na sjeveroistoku Bosne. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 27, a dnevna od 34 do 40 stepeni.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )