Foto: FSS

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković izabrao je igrače za uvodne mečeve u kvalifikacijama za Prvenstvo svijeta u Kataru 2022. godine.

Srbija se 24. marta sastaje u Beogradu sa Republikom Irskom, tri dana kasnije rival nam je Portugal, a 30. marta Orlovi se sastaju u Bakuu sa Azerbejdžanom. U tim je pozvan Marko Petković, dok su vraćeni Nenad Krstičić i Marko Grujić, a nema dosadašnjeg kapitena Aleksandra Kolarova, zatim Luke Milivojevića, Adema Ljajića kao ni najavljivanog Urođa Đurđevića.

-Poslije ozbiljne i temeljne analize koju sam sproveo sa saradnicima, na osnovu kriterijuma koji su za nas važni i relevantni, odlučio sam da za predstojeće tri utakmice u kvalifikacijama za SP Katar 2022 pozovem ovu grupu igrača. Na spisku se nalazi 30 imena što predstavlja proširenu listu. Hoću da naglasim da se nisam odrekao nijednog igrača, da postoji veća grupa potencijalnih reprezentativaca koje pratimo i svima su vrata otvorena, uz napomenu da su Matija Nastasić i Mijat Gaćinović u fazi oporavka od povrede- izjavio je selektor Dragan Stojković.

Na spisku su:


GOLMANI: Predrag Rajković (Rems), Marko Dmitrović (Eibar), Đorđe Nikolić (Bazel)

ODBRANA: Nikola Milenković (Fiorentina), Stefan Mitrović (Strazbur), Uroš Spajić (Fejnord), Marko Petković (TSC), Filip Mladenović (Legija), Miloš Veljković (Verder), Milan Gajić (Crvena zvezda), Strahinja Pavlović (Serkl Briž), Mihailo Ristić (Monpelje).

VEZNI RED: Nemanja Radonjić (Herta), Dušan Tadić).Nemanja Gudelj (Sevilja), Nemanja Maksimović (Hetafe), Saša Lukić (Torino), Sergej Milinković Savić (Lacio), Marko Grujić (Porto), Darko Lazović (Verona), Filip Kostić (Ajntraht Frankfurt), Filip Đuričić (Sasuolo), Nemanja Radonjić (Marselj), Uroš Račić (Valensija), Ivan Ilić (Verona), Nenad Krstičić (AEL), Andrija Živković (PAOK)

NAPAD: Aleksandar Mitrović (Fulam), Luka Jović (Ajntraht Frankfurt), Dušan Vlahović (Fiorentina),Đorđe Despotović (Rubin)

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )