Foto: Printscreen

Izraelci na teritoriji Libana srušili "Iranski vrt", objavili snimak podizanja zastave

Ovu informaciju, uz videosnimak, podijelili su i izraelski mediji te su naveli kako se u ovom vrtu, koji se nalazi kilometar od izraelske granice, nalazila statua ubijenog komandanta Iranske revolucionarne garde Qasema Soleimanija te replika Al-Aqse.

Na snimku koji su objavili Izraelci može se vidjeti kako je park teško oštećen nakon ulaska izraelske vojske u ovo područje, a na videu koji je objavljen mogu se vidjeti i izraelski vojnici koji podižu izraelsku zastavu na ovom mjestu.

Intenzivne borbe između Hezbolaha i Izraela nastavile su se i danas, a libanska grupa je u utorak ispalila desetine raketa na Haifu. Također, prema informacijama koje dolaze iz Izraela, kopneni ulazak izraelske vojske u Liban ne prolazi idealno, a IDF je naveo kako su tri izraelska vojnika u utorak teško ranjena tokom operacija u južnom Libanu. IDF je u utorak saopćio kako u Liban šalje još jednu diviziju, a prvi put od početka rata bili su primorani na to da aktiviraju i rezerve. Od početka ove invazije na Liban, ubijeno je više od 1.000 civila, dok je 1,2 milion ljudi morao napustiti svoje domove. Hezbolah tvrdi kako je od početka ove akcije ubio više od 28 izraelskih vojnika, te da je uništio značajan broj tehničke opreme IDF-a.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )