Foto: null

SARAJEVO - Sestre Piknjač, Ariana i Ella, koje žive u Sarajevu, redovno snimaju kavere poznatih muzičkih numera, a jedna od novijih koju su predstavile brojnim pratiocima je i tema animirane serije "The Simpsons". Njihova obrada je oduševila autore serije te je iskorištena u odjavnoj špici jedne od epizoda

.

"Ella i ja smo ovu obradu, kao i svaku drugu, objavile na YouTube kanalu i Instagramu. Jako smo se iznenadile kada je naš kaver postao viralan na kanalu YouTube, gdje trenutno ima više od 2,7 miliona pregleda. Jedno jutro sam dobila mail od direktora muzičkog odjela u 'Walt Disneyju/FOX-u', gdje su me pitali za dozvolu da iskoriste našu izvedbu u jednoj od budućih epizoda. Također su mi rekli da su producenti 'The Simpsons' pronašli naš video na YouTubeu i bili su oduševljeni", rekla je Ariana Piknjač za "Nezavisne", koja je u svijetu muzike poznata kao Ariana Flute.

Ova talentovana umjetnica dodaje da su ona i sestra Ella bile veoma srećne i počastvovane što se njihova izvedba pojavila u jednoj takvoj svjetski popularnoj seriji koja postoji još od 1989. godine i traje dan-danas.

"Osjećamo se još kao da je sve ovo san. Prvenstveno smo morale da aranžiramo poznatu melodiju 'The Simpsons theme' za flautu i klavir i da prilagodimo notni tekst mogućnostima instrumenta. Neki su fragmenti bili malo teži za vježbanje, ali ako se skale i tehničke vježbe redovno vježbaju, izvodivo je. Snimile smo za pola sata, ali smo aranžirale i vježbale nekoliko dana prije toga", istakla je Ariana.

Obrada odjavne špice serije "The Simpsons" nije jedina obrada koju su sestre zajednički snimile jer slične obrade objavljuju još od 2016. godine na društvenim mrežama.

"Moj se profil kasnije više usmjerio ka obradama od 2019. godine, gdje sam osjetila da mnogo uživam u tom kreativnom postupku aranžiranja poznatih melodija za flautu, a kada sviram s Ellom - za flautu i klavir. Najviše uživam dok sviram sa svojom sestrom, koja je vrlo vješta za klavirom. Odlično funkcionišemo kao sestre, prijateljice i muzičarke. Naše energije se jako dobro slažu i mislim da to publika osjeti i cijeni", istakla je Ariana.

Umjetnica dodaje da postoje i planovi za stvaranje autorskih numera, te da će se ti planovi u budućnosti ostvariti i da se mnogo raduju takvom projektu.

"Planovi za neku skoriju budućnost su da nastavimo ovim putem: da snimamo obrade pjesama, kompozicija i da iste dijelimo s ostatkom svijeta. Neki od mojih planova osim snimanja jesu i da podučavam djecu i odrasle osobe širom svijeta putem raznih masterclass časova, individualne nastave i slično. Pored nastupa, uživamo da radimo sa djecom. Radimo u našoj muzičkoj školi 'Mali Mozart' već nekoliko godina i to nam predstavlja veliko zadovoljstvo i čini nas sretnim radeći s djecom", zaključila je Ariana Piknjač.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )