Foto: null

Nedjeljom svi obožavamo mesne delicije i raskošne ukuse. Ne možemo se zasititi sočnih zalogaja i pripadajućih priloga.

Sastojci:

  • komad od oko 2 kg jagnjetine
  • 125 g pirinča
  • ulje

Uzmite meso od buta ili plećke. Operite ga i osušite. Posolite ga i blago premažite uljem. Stavite meso u pleh, pa u rernu. Neka se peče na 250°C.

Ispod pleha u kome je meso, na samo dno rerne stavite pleh sa vodom. Tako će se meso peći, zapravo, na pari.

Okrećite meso tokom pečenja. Kada je gotovo izvadite ga, a stavite obaren pirinač. Pomiješajte ga sa sokom koji je pustilo pečenje. Držite ga kratko u rerni kako bi upio sok. Služite meso sa toplim pirinčem i hladnim Ajoli prelivom.

Ajoli preliv za pečena mesa:

  • 1 dl soka od kiselih krastavaca iz tegle ili 1 dl belog vina
  • 2-3 čena belog luka – sitno isjeckanog
  • 100 g majoneza
  • 2-3 kašike kečapa ili pirea od paradajza
  • sitno isjeckan peršunov list

Priprema preliva:

Pomiješajte sve sastojke. Ako ste dobili nedovoljno gustu smjesu, dodajte još majoneza. Ohladite prije služenja.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )