Foto: null
Nedjeljom svi obožavamo mesne delicije i raskošne ukuse. Ne možemo se zasititi sočnih zalogaja i pripadajućih priloga.
Sastojci:
Uzmite meso od buta ili plećke. Operite ga i osušite. Posolite ga i blago premažite uljem. Stavite meso u pleh, pa u rernu. Neka se peče na 250°C.
Ispod pleha u kome je meso, na samo dno rerne stavite pleh sa vodom. Tako će se meso peći, zapravo, na pari.
Okrećite meso tokom pečenja. Kada je gotovo izvadite ga, a stavite obaren pirinač. Pomiješajte ga sa sokom koji je pustilo pečenje. Držite ga kratko u rerni kako bi upio sok. Služite meso sa toplim pirinčem i hladnim Ajoli prelivom.
Ajoli preliv za pečena mesa:
Priprema preliva:
Pomiješajte sve sastojke. Ako ste dobili nedovoljno gustu smjesu, dodajte još majoneza. Ohladite prije služenja.