Foto: DALMACIJA DANAS/YOUTUBE

Veći dio Dalmacije zahvatio je jak vjetar sa olujnim udarima koji stvara visoke talase.

Pod vodom su niži dijelovi obale, a u prekidu su pojedine trajektne linije. U Gorskom kotaru ponegdje povremeno pada slab snijeg, prenio je Tanjug.

Kako piše Jutarnji list, promjenljivo oblačno vrijeme sa povremenom kišom obilježilo je nedjelju na većem dijelu priobalja. Na području srednje i južne Dalmacije duvao je jak jugozapadni i južni vjetar.

Zbog olujnog lebića (jugozapadnog vjetra) na otvorenom moru Lastovo je već četvrti dan u saobraćajnoj blokadi, zbog čega je Državni hidrometeorološki zavod objavio narandžasto upozorenje za pomorce.

Iako prizori uzburkanog mora izgledaju impresivno, danas je preporučljivo da se preskoče nedjeljne šetnju uz obalu i ostane u toplini doma, navodi Jutarnji, ukazujući da su talasi poplavili dijelove obale. Tako su se jutros pod morem našli dijelovi splitske Istočne obale i Rive, a na igralištu sa južne strane bazena Jadran sada bi se, umjesto fudbala mogao igrati vaterpolo, piše Jutarnji.

Zbog olujnog vjetra u prekidu su i pojedina putovanja prema ostrvima. Jutros u 7 nije isplovio dvotrupac prema Veloj Luci i Splitu, dok je i trajekt ostao čvrsto privezan u luci. U prekidu su i katamaranske linije Vis – Split i Jelsa – Bol – Split, kao i trajektna pruga između Sumartina na Braču i Makarske. Trajekt iz trogirske luke Soline isplovio je prema Drveniku Velom, ali u Drvenik Mali – neće uploviti, naveo je Jutarnji list.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )