Foto: N.N.
Osim fantastičnog okusa, japanske palačinke jednostavne su i za pripremu te su brzo gotove.
One su trenutno hit i na Instagramu zbog svog jedinstvenog oblika, a dodatno ih možete ukrasiti voćem po želji ili javorovim sirupom.
Sastojci:
100 g brašna (običnog ili bezglutenskog)
½ kaščice praška za pecivo
1 kašika sode bikarbone
2 kašike smeđeg šećera
4 jaja (4 bjelanjka, 2 žumanjka)
50 ml mlijeka
2 kaščice ekstrakta vanilije (po želji)
kokosova mast ili maslac
dekoracija po želji (javorov sirup, voće)
Priprema:
Razdvojite bjelanjke i žumanjke. Bjelanjke uz pomoć ručnog miksera izmiksajte u snijeg. Izdvojite dva žumanjka i u njih dodajte šećer, ekstrakt vanilije, prašak za pecivo i sodu. Umutite lagano mikserom. Dodajte mlijeko i ponovno umutite. Zatim lagano dodajte brašno i umutite mikserom kako bi se svi sastojci sjedinili.
U smjesu žumanjaka dodajte smjesu bjelanjaka. Te ih lagano promiješajte koristeći lopaticu.
Malo kokosove masti ili maslaca zagrijte na tavi, na srednje jakoj vatri koju ćete zatim smanjiti do kraja. U okrugli kalup izlijte malo tijesta.
Pecite sve dok na površini tijesta ne primijetite malene mjehuriće, između tri i četiri minute.
Pažljivo maknite kalup i preokrenite palačinku kao bi se dodatno zapekla s gornje strane, oko dvije do tri minute.
Ponovite postupak sve dok imate tijesta te na kraju ukrasite palačinke po želji.