Foto: srpskainfo.com

Delegacija japanskih privrednika, koju predvodi Tokihiro Ikeda, direktor JIM grupacije iz grada Cukube, u okviru koje djeluje nekoliko kompanija, posjetili su danas opštinu Sokolac, a na Romaniju ih je dopratio Siniša Berjana ambasador BiH u Tokiju.

Japanski biznismni su posjetili Pčelarski centar “Batinić” u Sokocu, poznat po proizvodnji domaćeg meda i visokokvalitetnih pčelinjih proizvoda.

Ambasador Berjan je istakao da su neki od gostiju iz Japana već imali priliku da u svojoj domovini degustiraju romanijski med i da su zainteresovani da ga uvoze.

Tokeda je rekao da ga raduje buduća saradnja i zahvalio se na gostoprimstvu.

Načelnik Sokoca Milovan Bjelica je podsjetio da je Vlada Japana mnogo puta do sada pomagala opštini Sokolac i da se sada radi i na povezivanju privrednika iz ove daleke zemlje sa privrednicima sa Romanije.

– Već smo donijeli odluku o bratimljenju Sokoca i japanskog grada Isen i drago mi je što ćemo imati još više prijatelja u Japanu – rekao je Bjelica.

Planira se saradnja na izgradnji solarnih elektrana i u oblasti poljoprivrede, a prvi korak je plasman romanijskog meda u Japanu.

Japanci koji su ga probali kažu da je ovaj md izvanredan, a zainteresovani su i za kozmetičke proizvode na bazi meda.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )