Foto: Telegram

Njemački “leopardi”, koji su isporučeni Kijevu, su preskupi i nisu "čudesno oružje", izjavio general Jirži Šedivi, bivši načelnik generalštaba češke vojske.

“Turci su koristili ‘leoparde" u operacijama u Siriji protiv Islamske države, i u samo nekoliko operacija izgubili su najmanje deset vozila”, rekao je general za magazin "Czdefence".

Šedivi je kritikovao i zapadne političare zbog njihovog nepoznavanja stvarnog stanja stvari u Ukrajini, kao i izjava vojnog i političkog vrha Kijeva o odsustvu gubitaka na frontu, za koje tvrdi da su u suprotnosti sa realnošću.

Istovremeno, general je pomenuo kritičke izjave šefa Združenog generalštaba SAD generala Marka Milija o situaciji u Ukrajini.

Ranije je njemačko Ministarstvo odbrane izvjestilo da je 27. marta u Ukrajinu stiglo 18 tenkova "leopard 2" tipa A6, a prošle srijede portugalsko ministarstvo odbrane saopštilo je da je Kijev dobio još tri borbena tenka “leopard 2A6”.
 
Sljedećeg dana, list Pais, pozivajući se na izvore u španskoj vladi, naveo je da će Madrid prebaciti prvih šest tenkova “leopard” u Ukrajinu "odmah posle Uskrsa", koji katolici slave 9. aprila.
 
Predsjedavajući Združenog komiteta načelnika SAD Mark Mili prošle nedjelje, tokom saslušanja u Kongresu, opisao je ciljeve Volodimira Zelenskog, uključujući "povratak" Krima, kao maksimalističke. On je ponovio da SAD nisu u ratu sa Rusijom, već samo pomažu Ukrajini u borbi za teritorijalni integritet, podsjećaju Novosti.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )