Foto: N.N.

Jagode još uvijek vladaju i jednostavno ne možemo odoljeti njihovom okusu i mirisu.

Sastojci:

• 190 g brašna

• 180 g šećera

• 2 kaščice praška za pecivo

• prstohvat soli

• 3 jaja

• 300 g krem sira

• 100 g maslaca

• ½ kaščice ekstrakta vanilije

• 130 g svježih jagoda (narezane na četvrtine)

Priprema:

1. Zagrijte rernu na 180 stepeni (ventilator) te namastite okrugli kalup. U posudi pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo i so. U drugoj posudi pomiješajte jaja, sir i ekstrakt vanilije u glatku smjesu te pomiješajte sa suhim sastojcima. Rastopite maslac u mikrovalnoj ili loncu te dodajte tijestu zajedno s jagodama. Sve dobro pomiješajte.

Prebacite tijesto u kalup pa pecite 30 do 40 minuta dok gornja površina ne bude zlatnosmeđe boje (napravite test čačkalicom). Ako želite, na kraju možete kolač dodatno ukrasiti jagodama.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )