Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su Los Anđeles Lejkerse 113:111 za 4:0 u seriji i prvo finale NBA lige u istoriji kluba.

Nikola Jokić sa 30 poena, 14 skokova i 13 asistencija upisao je novi tripl-dabl kojim je oborio rekord po broju u jednom plej-ofu sa osam.
 
Novim tripl-dablom Nikola Jokić odveo je Denver nnagetse do istorijskog prvog plasmana u finale NBA lige u kom će imati priliku da se bore i za titulu.
 
Lejkersi su predvođeni Džejmsom koji je čak 21 poen postigao u prvoj dionici dobro počeli meč, nakon ovog perioda imali su šest, a na poluvremenu čak 15 poena prednosti.
 
Nagetsi su odlučnije ušli u drugo poluvrijeme, zaigrali bolju odbranu i okrenuli rezultat pred posljednju dionicu, jer su treću četvrtinu dobili rezultatom 36:16.
 
Los Anđeles je ušao na sve ili ništa na kraju, stigli su zaostatak, i u posljednjih par minuta igrali poen za poen sa Nagetsima koji su u posljednjih šest minuta imali napad ili dva prednosti.
 
Kada god su Lejkersi stizali na dva poena ili izjednačavali, Denver je uspijevao da dođe do poena koje su uglavnom postizali Jokić i Mari i vrati prednost, prenosi RTS.

U posljednjem napadu Lejkersi su imali priliku da dođu do izjednačenja, ali su Gordon i Mari odigrali čvrstu odbranu udvajanjem Džejmsa koji u ulazu nije uspio ni da uputi šut ka košu nakon čega je počelo slavlje ekipe iz Kolorada.
 
Najefikasniji pojedinac na meču bio je pomenuti Džejms sa 40 poena uz 10 skokova i devet asistencija, Dejvis je u ekipi Lejkersa dodao 21 poen uz 14 skokova, a Rivs 17 poena.
 
U ekipi Denvera Jokić je upisao novi tripl-dabl sa 30 poena, 14 skokova i 13 asistencija, Džamal Mari postigao je 25 poena, Gordon 22, Porter 15, a Koldvel-Poup 13 poena.
 
Jokić je zabilježio 8. tripl-dabl u plej-ofu čime je oborio rekord Vilta Čembrlejna iz 1967. godine koji ih je zabilježio sedam nakon regularnog dijela sezone.
 
Nagetsi će u finalu igrati protiv boljeg iz serije Bostona i Majamija gde ekipa iz Floride vodi sa ubjedljivih 3:0.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )