Foto: Screenshot

​Srpski košarkaš Nikola Jokić opet je igrao za istorijske anale i uništio je Los Anđeles Lejkerse. Denver je savladao LA Lejkerse sa 122:109, a Srbin je pogodio svih pet šuteva za 14 poena, dodao 11 skokova, čak 16 asustencija.


Posao je olakšao povrijeđeni Lebron, ali bez obzira na to, teško da bi se suprostavili MVP-iju koji je bio nemilosrdan. Ovo je njegov 11. tripl-dabl u sezoni, ali i 11. pobjeda Nagetsa u nizu u Koloradu. Ostaju na diobi prvog mjesta na Zapadu sa Memfisom. Najbolji strijelac Denvera je bio Marej sa 34 poena, na drugoj strani Vestbruk 25. Sljedeći rival Nagetsa je Feniks, sutra uveče, ako pobjede, izjednačiće rekord iz 2018. kada su dobili 12 utakmica kod kuće u nizu.
 
Dodajmo i da je Jokić treći igrač u istoriji koji je ostvario više od jednog tripl-dabla bez promašaja! On je i jedini koji je to napravio sa 15+ asistencija u tripl-dablu!




Milvoki je predvođen Janisom izbrisao -17 i odnio pobjedu iz Njujorka. Čim su pojačali ritam, Niksi to nisu mogli da prate, Grk je završio sa 22 poena, 10 skokova, Lopez i Džo Ingls dodalo po 17. Nakon vođstva domaćih, Milvokji je pogodio 12 trojki u posljednjih petnaestak minuta, protiv toga nema odbrana. Propala su 44 poena, rekord karijere Džajlena Bransona, koji je imao i sedam asistencija. 
 
Kad smo kod trojki, pao je rekord Sakramenta. Kingsi su ih noćas spakovali 23 protiv Orlanda i lako dobili utakmicu. Ovo je bila preko potrebna pobjeda nakon lošeg starta 2023. godine. Harison Barns je ubacio 30 poena, Sabonis sa 12 poena, 10 skokova (par asistencija su mu nedostajala za tripl-dabl) stigao do 30. dabl-dabla u sezoni, u toj kategoriji vodi u ligi.
 
"Grizliji" u korak prate Denver, održali su prednost u drugom poluvremenu protiv Sparsa, ponovo nije bilo Moranta, ali je njegova alternativa Tajs Džons ubacio 24 poena, Sparsi se odlično bore, Greg Popović je motivisao tim, ali je u pitanju najmlađa ekipa u ligi i ovo je sezona učenja.
 
Seltiksi su i dalje lider lige, noćas su dobili Bulse, spustili su goste ispod 100 poena i manje više priča je tu bila gotova. Tejtum je ubacio 32 poena, Čikago je poslije poluvremena ostao bez povrijeđenog DeRozana, ali i takvi su se vratili u meč i priprijetili. Zak Lavin je ubacio 27 poena, 15 u posljednjoj četvrtini, Vučević je uz 21 koš imao 13 skokova, prišli su na -2, ali to je bilo sve, finiš je pripao Seltiksima.
 
Si-Džej MekKolim je vodio Pelikanse do pobjede, ubacio je 34 poena, Valančunas uz 27 poena, imao i 12 skokova pa je Nju Orleans uspio da dobije bez problema Vašington. Tim iz prestonice ponovo bez Bredlija Bila, a rano na početku posljednje četvrtine Kuzma je morao u svlačionicu zbog par ličnih grešaka u jednom napadu. Vizardsi su napravili 20 grešaka, poklonili rivali 39 poena, jasno da nisu imali nikakvu šansu. 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )