Foto: Printscreen/X

Naš portal prenio je lažnu vijest pod naslovom “Još jedan gaf Bajedena: Pokušao sjesti na nevidljivu stolicu (VIDEO)”, tvrdeći da je predsjednik SAD-a zapravo pokušao da sjedne na stolicu koje nije bilo. Pregledom cijelog snimka, može se vidjeti da se ništa neobično nije desilo.

Ovo je utvrđeno nezavisnom provjerom portala Raskrinkavanje.ba, a u daljem tekstu je ispravljen članak.

Korisnici društvenih mreža takođe su podijelili video sa te svečanosti, ismijavajući Bajdenovu reakciju, međutim, svi komentari na račun reakcije američkog predsjednika su neosnovani, jer se na društvenim mrežama dijeli video koji je isiječen par sekundi prije nego što su zvanice sjele na svoja mjesta.

Izmišljene nezgode američkog predsjednika

Snimak cijele ceremonije na plaži Omaha u Normandiji, koji traje pet sati, može se pogledati na YouTube kanalu The Times and The Sunday Times.

Isječak iz analiziranih objava na kojem se Biden rukuje sa Macronom, a zatim okreće i polako saginje kao da želi sjesti, počinje na 4:16:26 minuti snimka cijele ceremonije. U nastavku snimka, što nije prikazano u analiziranim objavama, vidi se da Jill Biden i Brigitte Macron sjedaju na stolice postavljene iza njih.

Dakle, Bajdenove “nezgode” na obilježavanju Dana D u Normandiji izmišljene su na osnovu kratkog isječka snimka s ceremonije.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )