Foto: FACEBOOK/PRINTSCREEN

Pet dana ostalo je do starta Evropskog šampionata, ljubitelji fudbala ga s nestrpljenjem očekuju, ali i politika uvijek nekako nađe način da se umiješa u sport.

Dobro je poznato da su odnosi Rusije i Ukrajine, čiji će nacionalni fudbalski timovi igrati na kontinentalnom prvenstvu, u zategnutim odnosima, a razlog je borba za teritoriju koja uključuje polustrvo Krim, te gradove Donjeck i Luganjsk.

A čelnici fudbalske asocijacije Ukrajine su odlučili da na dresovima u kojima će igrati A selekcija budu iscrtane granice zemlje uključujući navedena područja.

– Ukrajinska reprezentacija će na Euru igrati u novoj, specijalnoj opremi. Glavni atribut biće talisman i simbol drag srcu svakog Ukrajinca. Ovo je svima nama najvrjedniji prikaz naše zemlje. Ujedinjena i nedjeljiva otadžbina sa Krimom, Donjeckom, Luganskom, Kijevom, mojim rodnim Dnjeprom, Lvovom, Odesom i svim gradovima i selima, gdje je glavna melodija iz djetinjstva, melodija državne himne. Tamo gdje „Slava Ukrajini“ odgovara sloganu „Slava herojima“ koji će nadahnuti naše igrače za nove pobjede – poručio je predsjednik saveza Andrej Pavelko putem društvenih mreža.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )