Foto: Arhiva

Srpski fudbaler Real Madrida Luka Jović priznao je danas da je u martu ove godine prekršio mjeru samoizolacije i zamolio Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu da se prema njemu primijeni oportunitet, na koji ranije, zbog nerazumijevanja s angažovanim advokatima, nije pristao.

Jović je pristao da u humanitarne svrhe uplati iznos od 3.500.000 dinara, nakon čega je tužilaštvo donijelo naredbu o odlaganju krivičnog gonjenja i naložilo okrivljenom Luki Joviću da u roku od mjesec dana u humanitarne svrhe uplati pomenuti iznos, navodi tužilaštvo u saopštenju za javnost.

Protiv njega je 22. oktobra bio podnesen optužni prijelog sudu zbog krešenja mjere samoizolacije, odnosno zbog krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima u vrijeme epidemije.

Sud je, međutim, optužni prijedlog vratio tužilaštvu radi saslušanja fudbalera koji je danas ispitan u tužilaštvu nakon čega je uslijedio dogovor o oportunitetu.

Tužilaštvo ukazuje da je Jović na saslušanju naveo da mu je prilikom ulaska u Republiku Srbiju u martu ove godine nakon povratka iz žarišta virusa COVID-19 iz Španije, sanitarni inspektor uručio rješenje o samoizolaciji.

Rekao je da je nakon podnošenja krivične prijave angažovao branioce s "kojima je zbog poslovnih i porodičnih obaveza bio u lošoj komunikaciji, tako da ponudu tužilaštva u vezi s primjenom instituta odlaganja krivičnog gonjenja nije razumio iz kog razloga je tim braniocima otkazao punomoćja i angažovao novog branioca".

Krivična prijava protiv Jovića uslijedila je u toku prve nedjelje po uvođenju vanrednog stanja nakon što je on po povratku u Beograd po propisima trebalo da dvije nedjelje provede u samoizolaciji, što on nije ispoštovao.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )