Foto: srpskainfo.com

Branko Lazić je vlasnik mnogih rekorda u dresu Crvene zvezde. Jedan je od simbola velikih uspjeha u posljednjoj deceniji, a njegov stav i beskompromisna borba su primjer kako kapiten treba da se ponaša.

Navika podizanja trofeja dovela je do toga da uvijek zna kakvi su ciljevi Crvene zvezde. Njegovo iskustvo je neprocjenjivo, a pogotovo će doći do izražaja u narednoj sezoni koja će biti specifična i u kojoj će crveno-bijeli dres nositi nekoliko novajlija i mladih igrača. Imaće pored sebe kapitenski primjer koji će naredne sezone proslaviti novi jubilej. Branko Lazić će nastupati za Crvenu zvezdu u 10. jubilarnoj sezoni:

-Ne mogu da vjerujem da je već toliko prošlo, obzirom da mi djeluje jako brzo, ali mi je drago da smo došli do te cifre i da provodimo već 10. godinu zajedno’’, rekao je Branko Lazić, a potom govorio o pripremama za narednu takmičarsku godinu:

-Ove sezone smo za promjenu došli na pripreme na Kopaonik gdje su uslovi fenomenalni, sve mjere zaštite igrača u zdravstvenom i trenažnom smislu su preduzete i osećamo se sjajno. Imamo sve uslove da spremni dočekamo početak sezone.

Lazić je zatim napravio poređenje sa prethodnim godinama:

-Ništa nije neuobičajno u odnosu na prethodne sezone što se tiče priprema i treninga. Jedino je zbog situacije sa virusom malo drugačije. Duža je bila pauza pa sam ljeto iskoristio i da se odmorim i provedem vrijeme sa porodicom i prijatljima, ali i da se pripremim. U novu sezonu ulazim spreman rekao je kapiten crveno-belih i zatim govorio o ciljevima koji ga prate već godinama:

-Znaju se ciljevi Crvene zvezde, a to je osvajanje Jadranske lige i obezbjeđivanje plasmana u Evroligu e. Što se tiče Evrolige cilj je da se pokažemo u što boljem svjetlu i zabilježimo što više pobjeda i dobrih partija. Naravno, ako nam se ukaže prilika za prolazak u narednu rundu da to spremni dočekamo i iskoristimo-istakao je Branko Lazić, a zatim se osvrnuo na dolazak trenera Saše Obradovića: -Za sada je sve sjajno, još smo u fazi upoznavanja, ali ovaj period koji smo proveli zajedno je zaista fenomenalan. Veoma mi je drago što je jedan takav Zvezdaš došao da vodi prvi tim Crvene zvezde-zaključio je kapiten Branko Lazić.


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )