Foto: pixabay

Muškarci evo jedno iznimno zanimljivog istraživanja koje vam može pomoći da zavedete djevojku koja vam se sviđa.

Naime, naučnici su otkrili da je žene najlakše zavesti kada su u fazi ovulacije piše Eros.ba

Evolutivni psiholog dr. Edward Morrison sa Univerziteta Portsmouth kaže da se žensko ponašanje i sklonosti razlikuju zavisno od faza menstrualnog ciklusa. Za vrijeme ovulacije, žene preferiraju visoke muškarce, muževnijih crta lica i dubljeg glasa.

"Tražeći muškarce sa takvim osobinama u vrijeme kada su najplodnije, žene povećavaju šanse da te osobine prenesu na potencijalne potomke", kaže dr. Morrison i dodaje da žene koje ovuliraju i nalaze se u najplodnijim danima u mjesecu pokazuju povećano zanimanje za muškarce koji flertuju.

E sad jedno istraživanje koje će razočarati muškarce.

Ekipa portala tszuji.co.uk sprovela je zanimljivo istraživanje na temu - koliko ženama stvarno znače omiljene cipele. 

Ispostavilo se da su im one draže čak i od prvog poljupca. Dokazano je da čak 92 posto žena pamti prve cipele koje su kupile svojim novcem, dok samo 63 posto pamti ime osobe sa kojom su se prvi put poljubile. Da stvar bude još gora njih 96 posto žali što su bacile prvi par cipela, dok ih se svega 15 posto osjećalo loše zbog prekida sa dječkom.

"Žene svoje cipele tretiraju kao najbolje prijatelje, a čini se da im znače više nego bivši momci", rekao je Glendon Lloyd, direktor ovog portala.


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )