Foto: Telegram

Lider Čečenije poručio da za ratnika nema ništa prijatnije nego da neprijatelj prizna njegovu superiornost, i da njegova trupa nema premca u preciznim operacijama protiv neprijatelja


Facebook nam je smanjio distribuciju vijesti na vašoj početnoj strani!

Za nesmetano praćenje vijesti i ostalog sadržaja, dodajte cafe.ba besplatnu aplikaciju ! Klikom OVDJE !


Za ukrajinske diverzantsko-izviđačke grupe nema ništa strašnije nego da naiđu na pripadnike čečenskih specijalnih trupa, poručio je lider Čečenije Ramzan Kadirov.
 
Prema njegovim riječima, to potvrđuju brojna svjedočenja zarobljenih izviđača koji su završili u rukama čečenskih boraca.
 
"Za ratnika nema ništa prijatnije nego da neprijatelj prizna njegovu superiornost. U tom smislu, naši borci su već umorni od komplimenata NATO instruktora i ravnopravnih predstavnika Oružanih snaga Ukrajine", napisao je Kadirov.
 
On je na Telegramu podijelio video na kojem borci čečenskih specijalnih snaga tokom formiranja dobijaju neophodna uputstva za izvršavanje zadataka koje je postavila vojna komanda. Svaki od njih je opremljen savremenim naoružanjem, municijom i opremom, navodi Kadirov.
 
"Trudimo se da se fokusiramo na mobilnost naših jedinica. To im omogućava da se brzo kreću i da ostvare ciljeve u najkraćem mogućem roku. Dakle, našim borcima nema premca u preciznim operacijama protiv NATO i banderovskih bandi", zaključio je on.


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )