Foto: POTROŠAČKI SAVETNIK/YOUTUBE

Peglanje je najvjerovatnije jedan od najomraženijih kućnih poslova mnogih domaćica.

Ipak, sve su vjerovatno svjesne da ići izgužvan nije pristojno, pa ma koliko da je ovaj posao dosadan spada u rutinu koja se poštuje, prenosi Telegraf.
 
Ali, kako se vrijeme mijenja, tako je sve više onih domaćica koje su isprobale trikove koji će im pomoći da “preskoče” ili barem skrate dužinu peglanja.
 
Složite mokru odjeću tako da se ispravi

Da biste izbjegli da se odjeća mnogo izgužva, važno je kako je vadite iz mašine za pranje ili skidate sa sušilice.Jedan od provjerenih trikova je da mokru garderobu lijepo savijete i pređete rukom preko nje kako biste je ispravili. Potom je složite u kadicu za veš, a onda je okačite na sušilicu tako što ćete odijevne predmete kačiti samo za vrhove ramena (majice, tunike, košilje) ili za pojas (pantalone, suknje).
 
Peglanje pomoću mašine za sušenje veša

Jednostavan način da ispravite stvari od pamuka jeste da ih stavite u mašinu za sušenje veša sa vlažnim peškirom. Kada uključite mašinu za sušenje, vlažan peškir će stvoriti paru koja će, opet, ispraviti nabore na garderobi.
 
Mašinu za sušenje veša bi trebalo da uključite na visoku temperaturu pet do 10 minuta, a čim završi sušenje izvadite odjeću da se ponovo ne izgužva i okačite je na vješalicu.
 
“Feniranje” garderobe

Zgužvanu majicu, suknju, haljinu ili pantalone stavite na vješalicu i poprskajte naborana mjesta s malo vode.
 
Uključite fen za kosu i usmjerite toplotu na dijelove odjeće koji su najviše izgužvani; samo pazite da fen ne držite previše blizu garderobe da ne biste oštetili tkaninu vrelim vazduhom.
 
Napravite sprej za uklanjanje nabora sa garderobe

Ovaj čudesni sprej će pomoći da vaša garderoba izgleda kao da ste proveli dva sata za daskom za peglanje.
 
Sve što je potrebno od sastojaka vjerovatno već imate u kući.
 
Pomješajte jednu šoljicu prokuvane vode sa kašičicom omekšivača, pa u to dodajte kašičicu alkohola. Sve sipajte u bočicu sa raspršivačem i poprskajte izgužvana mjesta, pa pustite da se osuše. Efekat će biti zadivljujući.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )