Kako najbrže da skuvate kukuruz? Vrlo je lako, potrebni su vam dodatni sastojci koje sigurno imate u kući.
Sezona kukuruza je već počela, a ako preferirate kuvani u odnosu na pečeni na grilu, imamo sjajan trik za vas.
Na vama je samo da nabavite cijele klipove kukuruza, a mi ćemo vam otkriti kako da ih spremite u kućnoj varijanti za bukvalno 10 minuta. Potrebne su vam dvije neočekivane namirnice!
Ako i vi spadate u domaćice koje lako izgube živce kada kod kuće kuvaju kukuruz jer cijeli proces traje previše dugo, onda sigurno ne znate za ovaj trik. Ne zna ga ni većina profi kuvara, zato nemojte da se obeshrabrite. Ova "caka" će vam značajno uštedjeti vrijeme, a sam kukuruz će biti još ukusniji.
Evo šta treba da uradite... Prvo izlomite ili isijecite klip kukuruza na komade, mogu i polovine. Stavite ih u šerpu, a zatim prelijte vodom. Kada voda proključa, sipajte čašu mlijeka u šerpu i dodajte komadić (veličine pola prsta) putera.
Pustite da sve provri oko 10 minuta, a zatim sklonite sa vatre. Na kraju posolite po ukusu, dodajte još neki začin ako volite "pikantno" i uživajte, prenosi b92.