Foto: Ilustracija

Zarđali predmeti u kuhinji, kupatilu ili na opremi za kuvanje pored toga što su vizuelno neprivlačni vremenom mogu i da istroše predmete.

Dobra strana je što rđa nije toksična, nema biološku vrstu opasnosti, ali kada su površine dugo zarđale, postaju krhke, a onda mogu i da se polome.
 
Metali rđaju kada su izloženi dužim količinama vazduha i vode. Ako se ne održavaju čistim samo će se proširiti. Zbog toga je najbolje da očistimo mrlje od rđe čim ih primjetimo.
 
Postoje prirodna sredstva za čišćenje. Naparavite kombinaciju limuna i soli kako biste uklonili boju i ostatak rđi.
 
Pored limuna i soli možete da koristite i destilovano sirće. Takođe se preporučuje ribanje površina kuhinje i kupatila sirćetom kao preventiva.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )