Foto: radiosarajevo.ba/Fox13

Pas Monice Mathis, Hazel, nestao je iz dvorišta njihove kuće i američkoj državi Iowa u maju 2017. godine.

Monica je na sve načine pokušavala da je nađe. Kada se sa svoje sedmero djece odselila u St. Paul, u državi Minnesota, nastavila je zvati stare susjede i pitati ih jesu li vidjeli Hazel.

A onda se jednog dana desilo nešto nevjerovatno. Na društvenim mrežama je ugledala svog psa kako zuri u nju s konzerve piva.

Naime, pivara udaljena 1.600 kilometara dalje na Floridi počela je pomagati loalnom utočištu za životinje tako što je na konzerve piva stavlja slike pasa koje trebaju udomitelje.

Hazel, koja je u skloništu preimenovana u Day Day, našla se među njima. Kada su je tek doveli u sklonište, osoblje je pokušavalo pomoću mikroipa pronaći vlasnika, ali podaci nisu bili ažurirani.

Tada se u cijelu priču u pronalaženju udomitelja za pse uključila i lokalna pivara, a slike pada na konzervama prikazivane su u popularnom dnevnom TV programu.

Tako su se priče o „pivskim psima“ pojavile i na Facebooku gospođe Mathis. „Ovo je moj pas“, napisala je Monica Mathis na postu pivare 24. januara.

Sklonište ju je zamolilo da da neki dokaz za to, uključujući veterinarske nalaze i fotografije.

„Stvarno sam bila nervozna da će neko doći po nju i odvesti je. Rekli su mi da je puno ljudi zainteresirano da je udomi. Uspaničila sam se, bilo je kao da ću je ponovo izgubiti“, kazala je Monica za BBC.

Srećom, uspjela je naći dokaze.

Iako još uvijek nije jasno kako je Hazel završila tako daleko od kuće, vraćena je svojoj Monici.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )