Foto: Telegram

Oružane snage Ukrajine izgubile su štab i centar veze u Ugledaru zbog terminala Starlink


Kako prenosi ruski RT , Oružane snage RF su 26. januara pogotkom visokopreciznog projektila Krasnopolj kalibra 152 mm uništile terenski štab i centar veze Oružanih snaga Ukrajine u Ugledaru.
 
Postavljeni su bili u kotlarnicu u blizini vatrogasnog doma na sjevernoj periferiji grada. Bilo ih je moguće otkriti zahvaljujući anteni satelitskog Internet komunikacionog terminala Starlink koju su identifikovali oprema za elektronsko ratovanje Zhitel i Svet-KU.

Sve informacije iz jedinica 72. mehanizovane brigade, 23. streljačkog bataljona i jedinica Teritorijalne odbrane kako u dubini grada tako i van njegovih granica stigle su u terenske štabove. Kao rezultat napada, onemogućena je specijalna oprema za prijem i slanje šifrovanih podataka.
 
Komunikacioni centar sa terminalom Starlink, uništen je visokopreciznim projektilom, već je treći komunikacioni centar otkriven na području Ugledara i Pavlovke sistemima za elektronsko ratovanje.

Još dva centra za prenos podataka uništena su udarima raketnih sistema Tornado-S kalibra 300 mm i samohodnih topova Gvozdika kalibra 122 mm i Giacint-S kalibra 152 mm Korpusa marinaca. Oružane snage RF tokom kontrabaterijske borbe sa jedinicama Oružanih snaga Ukrajine na teritoriji rudnika „Južnodonbaskaja“ u decembru 2022.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )