Foto: Pixabay

Da bi se odmrznuo čak i mali komad mesa, potrebno je da prođe najmanje dva, tri sata. Postupak možete ubrazati upotrebom mikrotalasne, ali postoji i negativna strana. Nerijetko se dešava da se meso po površini već malo skuva, a da iznutra ostane zaleđeno.

Međutim, postoji jedan praktično zaboravljen trik koji su koristile naše bake, a koji znatno ubrzava odmrzavanje mesa.
 
Za najviše 10 minuta, namirnica će već biti spremna za pripremu.
 
Naime, uzmite dvije metalne posude. Jednu okrenite naopako i na nju stavite meso, na koje ćete onda položiti drugu posudu i napuniti je vrelom vodom. Sačekajte samo 5 do 10 minuta i to je to.
 
Trik je u tome da je metal, naročito aluminijum, odličan provodnik toplote. Voda u loncu koji je na mesu rasporediće toplinu po cijeloj površini mesa i zato će se brže odmrznuti, prenosi Krstarica.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )