Foto: srpskainfo.com

U karantin određen za BH državljanje koji od danas ulaze u zemlju na graničnom prelazu Gradiška, prvog dana ove mjere, niko nije smješten. U to se u 18 sati uvjerio reporter portala Srpskainfo, što znači da ni jedan putnički automobil nije ušao u Republiku Srpsku odnosno BiH na ovom graničnom prelazu. U karantinu dežuraju pripadnici Oružanih snaga BiH i Civilna zaštita.

Od ostalih novosti koje su obilježile subotu 21. mart izdvajamo saopštenje Javne zdravstvene ustanove „Dom zdravlja“ Gradiška, gdje se pored ostalog navodi.


– JZU „Dom zdravlja“ Gradiška obavještava i ujedno poziva stanovništvo da ne nasjeda na dezinformacije na društvenim mrežama u vezi oboljelih od virusa Korona na teritoriji Gradiške. Dom zdravlja transparentno izvještava javnost o svim pitanjima u vezi ove situacije, ne krijući bilo kakve podatke niti informacije. Ujedno zamoljavamo osobe koje su širile navedene dezinformacije da prekinu takvu praksu, da ne šire paniku među stanovništvom – navode u Domu zdravlja.

Inače, na graničnom prelazu i dalje je kolona kamiona koja, nakon detaljnih pregleda i procedura nastavlja putovanje na Cartinski terminal u Čatrnji.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )