Foto: crna-hronika.info

Nakon katastrofalnih poisljedica prouzrokovanim kamenolomom u Donjoj Jablanici, oglasila se Karton revolucija koja skreće pažnju da ljude ovog područja nije ubila samo prirodna nepogoda.

“Ljude u Donjoj Jablanici nije ubila samo poplava, nego ilegalni kamenolom lokalnog tajkuna kojem je rad dozvolio raspali sistem i koji se još uvijek nalazi na slobodi.

Ljudima u Fojnici i Srednjoj Bosni nije samo poplava uništila domove, nego ilegalna gradnja, sječa šume i ilegalne vikendice na Vranici koje su totalno poremetile prirodu, zaustavile vodotoke i napravile katastrofu, a što je dozvolila Općina Fojnica, Srednjobosanski kanton, Vlada Federacije BiH i cijela Bosna i Hercegovina.

Ljude nije ubila i kuće srušila i napravila katastrofu isključivo kiša, nego i mafija i sistem. Katastrofa se mogla izbjeći da su predstavnici raspalog sistema radili svoj posao i bilo šta poduzeli, a nisu.

Baš kao što niko ništa nije poduzeo ni prije pola godine kada smo ukazali na istu situaciju u kamenolomu Bijela mostarskog tajkuna Hase Pekušića. Da je tada Haso završio u zatvoru i da su zatvoreni i treitarni svi ilegalni kamenolomi i rudnici, danas bi čitave porodice u Jablanici bile žive.

Baš kao što nisu porušene ni vikendice po Vranici nego smo umjesto toga mi hapšeni i privođeni.
Neka je sramota svakog direktora i poltrona koji je mogao ovo spriječiti, a nije. Što vam je važnija od života vaša pohlepa, nova auta i pare. Što ne znate prepoznati kako izgleda autoput, a pogotovo šta drugo. Pa nakon katastrofe koju ste izazvali ni pomoć ne može doći zbog puteva koji su propali.

Neka vas je sramota što živimo u društvu u kojem nas od totalnog ponora drže još samo časni pojedinci i organizacije poput Pomoziba i Gorske službe spašavanja, a koje nemaju nikakve veza sa državom i kojima ova država pravi samo probleme.

Narodu kojeg predstavljaju ljudi i kojem je moral zamijenila pohlepa, borbu zamijenila apatija, a pravdu zamijenio kriminal se ne piše dobro.

Zato ovim putem poručujemo svakom poltronu, licemjeru, kriminalcu i korumpiranom političaru da ćemo vas proganjati svaki dan. Rušit ćemo vas dok ne budete u zatvorima. Ovakav sistem neće još dugo trajati”, poručili su iz Karton revolucije.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )