Foto: NFSBIH

Ekonomistici i antropologinji, Paoli Schietek, prijeti kazna od 100 udaraca bičem i sedam godina zatvora, nakon što je prijavila seksualno zlostavljanje dok je radila u Kataru kao dio organizacionog odbora predstojećeg Svjetskog prvenstva.

Ona je tvrdila da ju je silovao muškarac i prijetio joj je da će je ubiti, ali katarske vlasti odlučile su ne razmatrati tužbu i ne zaštititi Schietek, te su je umjesto toga optužili za izvanbračnu vezu i osudili je na 100 udaraca bičem i sedam godina zatvora.
 
Kazna se nije ostvarila s obzirom da je Schietekat napustila Dohu, ali se ova muslimanka iz Meksika ne može vratiti onome što je opisala kao posao iz snova.

Inače, priča o seksualnom napadu na nju datira iz juna 2021. godine, a Schietek je kazala da joj predstavništvo meksičke vlade u Kataru uopće nije pomoglo da se događaj razjasni i pravda zadovolji.
Njeni advokati ponudili su rješenje, predlažući joj da se uda za svog zlostavljača kako bi izbjegla kaznu, a Schietekar je odbila ponudu i napustila je zemlju, gdje optužbe protiv nje još uvijek vrijede.


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )