Foto: srpskainfo.com

Federalna uprava za inspekcijske poslove vrši pojačanu kontrolu nad formiranjem cijena peleta i poziva sve proizvođače da koriguju cijene u skladu sa odlukom Vlade Federacije FBiH (FBiH) kako ne bi bili predmet sankcionisanja.

Iz Federalne uprave mole građane da prekoračenje propisane cijene peleta koja je ograničena na 561,60 KM ili 480 KM plus PDV po toni peleta u maloprodaji prijave pozivom na broj na 033/226-664 ili na mejl info@fuzip.gov, saopšteno je iz ove uprave.
 
Federalna Vlada je donijela odluku o najvišoj prodajnoj cijeni peleta koja je stupila na snagu 12. novembra, a za realizaciju i nadzor nad njenim provođenjem zadužene su federalna i kantonalne tržišne inspekcije.

Kazne za nepoštivanje propisanih mjera propisane su Zakonom o kontroli cijena i kreću se od 1.000 KM do 10.000 KM za pravno lice, od 250 KM do 2.500 KM za odgovorno lice u pravnom licu, te od 500 KM do 1.500 KM za fizičko lice.

Osim novčane kazne, pravnom i fizičkom licu će, u skladu sa Zakonom, biti izrečena i mjera oduzimanja imovinske koristi pribavljene izvršenjem prekršaja, navodi se u saopštenju.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )