Foto: pixabay

Miris i ukus koji se ne zaboravlja.

Sastojci:  

- 300 g brašna (pola glatko, pola integralno)

- 100 g maslaca 

- 2 kašike meda

- 1 jaje

- 5 kašika šećera

- 1 vanilin šećer 

- prstohvat soli

- 1/2 kesice praška za pecivo

- 1 kašičica cimeta

- 1 kašika čokolade u prahu

- 1 kašika začina u prahu: klinčić, muškatni oraščić, đumbir

- rendana korica limuna ili narandže


Priprema:

Pomiješajte prosijano brašno i prašak za pecivo.

Dodajte čokoladu u prahu, so, šećer, vanilin šećer i sve začine.

Suvoj smjesi dodati malo omekšali maslac, med i rendanu koricu limuna ili narandže.

Dlanovima istrljajte sve u mrvicastu smjesu, nek bude ravnomjerno, bez većih i manjih mrvica.

Dodati jaje i sve dobro sjedinti u mekano tijesto koje se više ne lijepi za dlanove.

Zamotajte smjesu u plastičnu foliju i stavite u frižider na par sati. 

Tijesto izvaditi iz frižidera, pola sata ga ostavite da malo smekša, pa ga razviti oklagijim i kalupima po želji vadite keksiće i slažite na tepsiju obloženu papirom. 

Keksiće peći na 180 stupnjeva u prethodno zagrijanoj rerni oko 10 minuta.

Možete ih ukrasite po želji.

Stavljajte ih u kutiju za keks tek kada se ohlade.

Prijatno!

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )