Foto: Eva Rinaldi Photography Flickr

Kanje Vest od nedjelje ne silazi sa naslovnih strana svjetske štampe. Reper i novopečeni predsjednički kandidat u SAD doveo je do usijanja društvene mreže serijom zabrinjavajućih izjava.

Prvo je u nedjelju na predizbornom skupu u Južnoj Karolini šokirao prisutne izjavom kako Hariet Tabmen (afro-američka aktivistkinja koja je oslobodila oko sedamdeset robova) nije oslobodila crnce, nego ih je samo proslijedila drugim bijelim vlasnicima. Potom je govorio o abortusu kao ubistvu uzvikujući kroz suze: „Otac je htio da me ubije!” Onda je, gušeći se u suzama uzviknuo: „Umalo nisam ubio svoju kćer!” Iz izvora bliskih Vestovoj supruzi Kim Kardašijan stigla je vijest o zabrinutosti porodice za Kanjeovo mentalno stanje uzrokovano bipolarnim poremećajem.

Međutim, tu nije kraj. Kanje je nastavio sa svojim nepovezanim izlivom misli i emocija pa je u ponedjeljak objavio seriju tvitova u kojima optužuje suprugu i njenu porodicu za zavjeru sa ciljem da ga zatvore u psihijatrijsku ustanovu. Jedan od sada obrisanih tvitova glasi: „Kim je pokušala da doleti u Vajoming (mjesto Kanjeovog trenutnog boravka) sa doktorom i da me zatvori (...) zato što sam juče govorio o spašavanju kćerkinog života.” Tvitovi sadrže i optužbe na račun supruge i njene rodbine zbog toga što više vremena provode u Los Anđelesu, a ne sa njim u Vajomingu, kao i tvrdnje da horor film „Bježi” („Get out”) govori o njemu.

Ovo nije prvi put da reper ima zabrinjavajuće epizode u javnosti, ali pojedini u njima prepoznaju Kanjeovo majstorstvo u privlačenju pažnje. Naime, reper je najavio skori izlazak novog albuma pa neki smatraju da je ovo besplatni marketing. Drugi pak nagađaju da se bliži kraj dugogodišnjem braku između jednog od najuspješnijih repra ikad i rijaliti zvijezde Kim Kardašijan. Ostaje da se vidi kako će ovi događaji uticati na Vestovu predsjedničku kampanju.


D. P.


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )