Foto: glassrpske

MOSKVA – Sjevernokorejski lider Kim Džong-un stigao je danas u Komsomoljsk, na ruskom Dalekom istoku, gdje je obišao fabriku koja proizvodi vojne avione, prenosi agencija RIA Novosti.

Zeleni oklopni voz kojim je Kim doputovao u Rusiju stigao je na peron u 8.50 po lokalnom vremenu, a Kim se zajedno sa ruskim zvaničnicima uputio u fabriku koja proizvodi ratne avione i drugu opremu.
 
Sjevernokorejski lider je u pratnji zamjenika premijera i šefa ruskog Ministarstva industrije i trgovine Denisa Manturova, obišao fabrike aviona u Komsomoljsku na Amuru, a takođe je posmatrao demonstracioni let lovca Su-35, saopštila je ruska vlada.
 
U odeqenju za projektovanje, delegacijama su prikazane digitalne tehnologije koje se koriste za kproizvodnju savremenih aviona.
 
Kako je saopštio Manturov, Rusija vidi potencijal za saradnju sa Sjevernom Korejom u oblasti proizvodnje aviona, ali i drugih industrija.
 
Kim Džong-un je doputovao u Rusiju u utorak. Ovo je njegova prva posjeta toj zemlji od 2019. godine.
 
Sjevernokorejski lider je u srijedu razgovarao sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom na kosmodromu Vostočni, a ukupno vrijeme njihovog sastanka, uključujući i zajednički obilazak kosmodroma, bio je otprilike šest sati, navodi agencija RIA Novosti.
 
               
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )