Foto: kiseljak.info

Fotografije iz zraka koje dolaze iz Kiseljaka najbolje opisuju posljedice izlijevanja rijeka koje su uzrokovale poplave na širem području gdje su oštećene kuće i poslovni prostori.

Saobraćanje vozilima u određenim dijelovima Kiseljaka nije moguće, ali ni kretanje pješaka pa su iz KUCZ SBK pozvali stanovništvo da ne napuštaju svoje domove.

Alarmantna situacija koja je u toku noći pogodila ovo mjesto ostavit će iza sebe brojne posljedice, a brojna teška mehanizacija se nalazi na terenu kako bi očistila riječna korita od nanosa te omogućilo nesmetan protok vode.

Osim Kiseljaka, poplave su pogodile i područje Fojnice gdje su za sada prijavljena plavljenja prizemnih dijelova kuća i poljoprivrednih dobara.

I rijeka Fojnica u Visokom ozbiljno prijeti da će se izliti iz korita i poplaviti obalno područje i to nakon poplava uzvodno u Kiseljaku.

Za sada nema informacija o žrtvama niti o nastaloj šteti, a očekuje se i krizni sastanak nadležnih kako bi se dogovorili koraci u slučaju ove elementarne nepogode.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )