Foto: Nezavisne

VAŠINGTON - Bivši predsjednik SAD Bil Klinton rekao je da je njegova veza sa pripravnicom u Bijeloj kući Monikom Levinski, krajem devedesetih godina prošlog vijeka, bila način da se izbori sa anksioznošću.


Klinton je ovo rekao u okviru dokumentarne serije pod nazivom "Hilari" koja govori o javnom životu predsjedničke kandidatkinje 2016. Hilari Klinton, prenosi "BBC".


Bil Klinton bio je u procesu opoziva 1998. zbog laganja istražitelja o svojoj vezi sa Monikom Levinski. Opozvan je u Predstavničkom domu Kongresa, ali ga Senat oslobodio optužbi, pa je nastavio da obavlja dužnost do kraja mandata.


Levinski je u vrijeme afere bila 22-godišnja pripravnica u Bijeloj kući.


"Ono što sam učinio je bilo loše, ali nisam baš razmislio o tome šta bi mogla da bude najgluplja stavar koju mogu da uradim, a to sam uradio", rekao je Klinton.


"Osjećate se kao da lutate - učestvovali ste u borbi sa 15 rundi koja je produžena na 30 rundi, a evo nečega što će vam na kratko skrenuti misli. Svi imaju životne pritiske i razočaranja", zaključio je Klinton.


Njegova veza sa Monikom Levinski postala je glavna vijest tokom kasnih devedesetih, nakon što je tadašnji predsjednik SAD prvi put negirao aferu, prije nego što je kasnije priznao "neprikladan intimni fizički kontakt".


Prvobitni odgovor Klintona na medijske izvještaje 1998. godine bio je "nisam imao seksualne odnose sa tom ženom", koji je kasnije postao jedan od najupečatljivijih citata američke politike.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )