Foto: nezavisne

Kompanija "Brako" i Ministarstvo zdravlja tvrde da je modularna bolnica, koja je juče izgorjela u Tetovu, izgrađena prema svim očekivanim standardima.

"Naša kompanija posluje po najvišim standardima kvaliteta i isporučuje montažne modularne kontejnere sa najvišim bezbjednosnim standardima, koji su ispunili očekivanja SB koja je finansirala projekat", saopštila je kompanija Brako, koja je delimično u vlasništvu Zaevog bivšeg potpredsjednika vlade Koca Anguseva.
 
Kompanija Brako kaže da su problemi sa instalacijom i nedugo zatim bili manje prirode i da su uključivali probleme sa izolacijom vode, a ne sa nečim što bi izazvalo požar.
 
Ministarstvo zdravlja takođe je branilo svoj projekat brze izgradnje modularne bolnice koristeći politički povezanog izvođača, insistirajući da su bolnička odjeljenja pomogla u spasavanju života.
 
"Centar Covid u Tetovu imao je tri izlaza, široke hodnike i niske prozore koji su pomogli u mogućoj evakuaciji. Drvo nije korišćeno tokom izgradnje, a preduzete su i druge zaštitne mjere", saopštilo je ministarstvo.
 
Međutim, zamjenik načelnika vatrogasne jedinice Tetovo, Sašo Trajčevski, rekao je da je bolnica izgrađena od zapaljive plastike i stiropora, a vatra se munjevito širila po prostorijama.
 
"Požar je bio strašan jer je bolnički modul uglavnom napravljen od plastike", rekao je on lokalnoj televiziji.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )