Foto: Instagram

Šejla Zonić, pobjednica je ovogodišnjeg takmičenja Zvezde Granda, a ono po čemu se izdvajala od ostalih kolega je svakako njeno obrazovanje. Također, zanimljivo je i da je sestrična bh. folk pjevača.

Zonić je zahvaljujući 132.047 glasova publike odnijela pobjedu u takmičenju, a još od prvog pojavljivanja bila je prepoznatljiva po svojim izuzetnim vokalnim sposobnostima.
 
Upravo zbog toga je i važila za glavnog favorita, a tokom svog takmičenja publici se predstavila u različitim žanrovima - od sevdaha, preko popa do folk muzike.
 
Šejla je rođena u Njemačkoj, ali je djetinjstvo provela u Sanskom mostu. Pohađala je muzičku školu, a potom i Muzičku akademiju u Sarajevu gdje je stekla titulu magistra muzike.
 
"Dok sam se obrazovala stavila sam mnogo toga po strani, pauzirala i žrtvovala… Između ostalog to je razlog zbog kojeg sam se sa svojih 29 godina prijavila na takmičenje za Zvezde Granda. Nakon diplomskog obilazila sam svijet sa svojim tadašnjim bendom pjevajući sevdah, a nakon što sam magistrirala na Muzičkoj akademiji shvatila sam da želim biti dostupna široj publici sa raznim žanrovima muzike, što mi, Bogu hvala, moj talenat i obrazovanje omogućuje", izjavila je svojevremeno pjevačica.
 
Šejla je bila dio bh. benda Divanhana, a na društvenim mrežama prije pojavljivanja u Zvezdama Granda bila je prepoznatljiva po unikatnim obradama pjesama.
 
Ono što je mnogima bilo zanimljivo jeste činjenica da je Zonić sestrična bh. folk pjevača Kemala Malovčića.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )