Foto: Tanjug

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da vjeruje Rusiji koliko vjeruje i Zapadu.

"Koliko je Zapad pouzdan, toliko je pouzdana i Rusija. Posljednjih 50 godina čekamo na pragu EU i u ovom trenutku vjerujem Rusiji isto koliko i Zapadu", rekao je Erdogan za američku televiziju PBS u Njujorku, a prenosi Tanjug, gdje učestvuje na zasjedanju Generalne skupštine UN.
 
Erdogan je podsjetio da je ruski predsjednik Vladimir Putin obećao da će Rusija poslati još milion tona žita u Afriku, a na pitanje da li vjeruje da će Putin ispuniti to obećanje, Erdogan je odgovorio da nema razloga da mu ne vjeruje.
 
Govoreći o ratu u Ukrajini, Erdogan je ocijenio da će on još dugo trajati, a da želi da se nada da će se što prije završiti.
 
Odgovarajući na pitanje da li Turska ima više koristi od odnosa sa SAD ili sa Rusijom, turski predsjednik je rekao da se način na koji se bavi politikom svodi na uspostavljanje kontakata sa narodima širom svijeta po modelu od kojeg koji svi dobijaju.
 
"Kao što imam dobre odnose sa SAD, tako ću imati dobre odnose i sa Rusijom. I dalje ću imati odnos sa državama članicama EU zasnovan na istom pristupu, vin-vin", rekao je Erdogan.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )