Foto: srpskainfo.com

U posljednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 16.098 osoba, od kojih je 5.003 pozitivno dok je, nažalost, 28 osoba preminulo.

Na respiratorima je 138 pacijenata.
 
Prof.dr Branislav Tiodorović izjavio je da je neophodno da se građani okrenu vakcinaciji, da su mjere jasne i precizne, ali da problem leži u njihovoj kontroli. Poručio je da aktuelne mjere uređuju sve – od ulaska u zemlju do funkcionisanja unutar zemlje i prevencije, prenosi Blic.
 
– Ako imamo situaciju da su ljudi bili u kontaktu u svojoj porodici, na radnom mjestu, sa svojim prijateljima, sa nekim ko je bolestan, ko je pozitivan, da mu je predviđeno da bude deset dana u kućnoj izolaciji. Da li se neko toga pridržava? Ne. To nije navika našeg stanovništva, da poštuje mjere – izjavio je Tiodorović za RTS.
 
On je naglasio da treba da se okrenemo vakcinaciji, kao i da nije adekvatno da se broj oboljelih poredi sa brojkama od prošle godine.
 
– Tada nismo imali vakcinu na raspolaganju, jednu mjeru koja svuda u svijetu, pa i kod nas, jedina koja može zaustaviti, da ovu epidemiju kontrolišemo. Ja pozivam na vakcinaciju još jednom – napomenuo je Tiodorović.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )