Foto: srpskainfo.com

Smjena ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staše Košarca nije dobila podršku na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Inicirana rekonstrukcija Savjeta ministara BiH kojom bi se smijenio ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac dobila je 13 poslaničkih glasova “za”, 15 “protiv” i 11 “suzdržanih”. Smjena zamjenika ministra civilnih poslova Siniše Ilića nije imala potrebnu entitetsku većinu i ići će na dodatno usaglašavanje.

U obrazloženju incijative za smjenu ministra Košarca se navodi da je u vrijeme proglašenog stanja nesreće u Federaciji BiH prisustvovao okupljanju u jednom restoranu u Sarajevu, suprotno mjerama za suzbijanje pandemije korona virusa i sprečavanje širenja zaraze, piše Klix.

Šemsudin Mehmedović, poslanik SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, izjavio je da vladajuća većina neće ništa dobiti smjenom ministra Staše Košarca i da ga trebaju sankcionirati drugi organi zbog okupljanja tokom pandemije korona virusa.

– Šta ćemo dobiti ukoliko smijenimo Stašu Košarca?! Neka sankcije koje su propisane snosi onaj ko se nedolično ponašao tokom pandemije (…) Ne želimo da snosimo dio odgovornosti za nošenje kakvog-takvog ambijenta kojeg imamo – izjavio je Mehmedović.

Dragan Mektić, poslanik SDS u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, nazvao je koaliciju SDA, HDZ i SNSD kao trgovačku, napomenuvši da amnestiraju samo ljude koji sačinjavaju koalicija.

Mirko Šarović, predsjednik SDS, istakao je kako je bio u sličnoj situaciji prije nekoliko godina i kako ne vidi razlog zašto bi se sada pravila iznimka.

– Za mene je situacija čista i jasna (…) Kredibilitet u najvećoj mjeri zavisi od onih koji imaju parlamentarnu većinu. Opozicija jasno iznosi svoj stav. Vi morate da budete toliko veliki da kažete da je to kršenje zakona – kazao je Šarović.

Nenad Stevandić, šef poslanika Srpskog kluba, smatra kako Siniša Ilić nije prekršio nijedan zakon.

– Ne možemo da govorimo o kršenju zakona i mjera. Tada mjera distance nije važila. Mjera policijskog sata ne važi u kućama… Policijska stanica nije upozoravana na glasnu muziku – rekao je Stevandić.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )