SastojciKoličina
svinjski kotleti6
brašnomalo
sopo ukusu
biberpo ukusu
bijeli luk5-6 čena
peršun1/2 vezice
bijelo vino50 - 70 ml
mesni temeljac ili vodamalo
ulje ili svinjska mastpo potrebi

Kako pripremiti

  • Kotlete posolite i pobiberite, pa ih sa obje strane lagano uvaljajte u brašno. Zagrijte masnoću u tiganju, pa na vrelo spustite kotlete i blago ih zapecite da se stvori korica sa jedne strane.

  • Za to vrijeme sitno nasjeckajte i pomješajte bijeli luk i peršun. Kotlete izvadite iz posude, pa podlijte vinom i lagano promješajte i sastružite svu karamelizovanu masnoću i zapečeno brašno.

  • Vratite kotlete u posudu sa zapečenom stranom prema gore i pospite ih pripremljenim bijelim lukom i peršunom. Podlijte sa malo temeljca, poklopite, pa nastavite dinstati na laganoj vatri oko 20 minuta.

  • Kotlete izvadite na topli tanjir, a u tiganj dolijte još malo temeljca, pa kratko prokuvajte i dobijenim umakom prelijte kotlete. Poslužite uz povrće i salatu po želji.